Maatwerk …. Altijd … Overal … Voor iedereen!

Het klinkt een beetje als een reclamespot voor een nieuwe wagen of steunzolen. Maar ook voor coaching, psychologische ondersteuning en loopbaanbegeleiding is een persoonlijk maatwerk traject onontbeerlijk.

Geloof jij echt dat er zes magische stappen bestaan voor om het even wat?

Zes stappen naar een beter figuur.
Tien sleutels naar een betere work-life balance.
Vijf geheimen om de beste ….

Allé ja … Als het leven echt zo simpel was en dingen zo makkelijk op te lossen waren, dan werd onze opleiding tot psycholoog geschrapt en ging iedereen stappenplannetjes volgen. Die stappenplannen zijn niet slecht, begrijp me niet verkeerd. Maar ze geven zelden een echte oplossing. Want in hoeverre ben jij gelijk aan je vader, moeder, beste vriendin? Jullie hebben gelijkenissen, maar jullie persoonlijkheid is de grote verschilmaker! Die maakt je uniek en zorgt ervoor dat je ook een persoonlijke aanpak op JOUW MAAT nodig hebt.

Zelfs gelaatscremes of shampoos worden in talloze varianten gemaakt, waarom zou je zijn dan wel gemeenschappelijk zijn?

De praktijk?

Een aantal dagen geleden vertelde iemand me dat ze loopbaanbegeleiding gevolgd had. Bij een heel groot, bekend bureau dat eenzelfde methodiek loslaat op AL zijn coachees. Ik schudde mijn hoofdje en dacht “Ja, dat is weer goed besteed belastinggeld.”

Je komt binnen, je krijgt sessie 1 tot 4 gepresenteerd en achteraf een supermooi gedesigned werk-instrument waarin “jouw” deel vervangen is. Ze vond het inhoudelijk wel goed, maar het miste diepgang. Ze voelde zich niet persoonlijk gehoord en behandeld …

Ja ik hoor het je al zeggen … “Jij doet dat toch ook?”, ja als iemand interesse heeft in een groepsworkshop dan is het inderdaad voor iedereen hetzelfde! Alleen krijgt iedereen ook op voorhand een intake op ervoor te zorgen dat de groep goed samengesteld is! En bovendien is het steeds een combinatie van groeps- en individuele sessies.

Voor deze persoon was haar traject echt zonde. Ze kreeg te horen wat haar grote passie was (SPOILER: dat wist ze op voorhand ook al!) en ze kreeg de boodschap dat ze deze zeker nooit mocht verwaarlozen (SPOILER: duh!). Ze had echter geen zicht op hoe ze zich verder kon ontwikkelen om die passie los te laten in de wereld, wat haar krachten waren die het mogelijk maken, die haar twijfels zouden kunnen wegnemen, die … Nu ja ervoor zou zeggen dat het in plaats van een schimmige roze wolk, iets werd waar ze ook écht mee aan de slag kon.

Onze blokkendoos

Daarom hebben we thuis: een blokkendoos, gevuld met verschillende blokjes: psychologisch materiaal, interesselijsten, oefeningen uit coachingscursussen, paardencoaching, NLP, … You name it! We hebben voor ieder wel iets passends, en als we dat niet hebben, dan sturen we je gewoon naar een collega. Dat is waar maatwerk om draait met blokjes jouw unieke bouwwerk maken. Een van die blokjes is daarom ook onze telefoonlijst want soms zijn bijvoorbeeld kernkwaliteiten écht wat je nodig hebt, soms heb je een coach nodig met een bepaalde persoonlijkheid zodat het beter matched … We zijn zo eerlijk om je dat te vertellen en je die afspraak dan te bezorgen.

Heb jij ook zin én behoefte aan op maat gemaakte loopbaanbegeleiding, coaching of psychologische ondersteuning? Geef ons dan een seintje, dan zoeken we samen uit of we de blokjes voor jou in huis hebben. Of we vertellen je waar je je blokje mogelijks heel goed kan vinden.