Waar kunnen we jou mee helpen?

Neem contact met ons op

Wat paarden voor je bedrijf kunnen betekenen?

Coachen met paarden in organisaties

 • De dynamiek in jouw team in kaart brengen en/of verbeteren?
 • Mogelijke knelpunten / conflicten bespreekbaar maken?
 • Ontdekken hoe je de team-effectiviteit kan verhogen en teamleden (nog meer) in hun kracht kan zetten?
 • Samen met je team Missie, Visie of Waarden definiëren/updaten of meer tot leven brengen?

De paarden weerspiegelen wat er in het team gebeurt en helpen ons om deze of andere vraagstukken in jouw organisatie/team te verhelderen.

Ik had niet verwacht dat paarden zo gevoelig waren aan de dynamiek binnen ons team. Het was confronterend en toch subtiel.

Als kuddedier heeft een paard nood aan een duidelijke sociale structuur, samenwerking en eenduidig leiderschap om zich veilig te voelen – allemaal natuurlijke eigenschappen die we benutten wanneer we jouw team onder de loep nemen. Een team heeft immers dezelfde behoeften: een duidelijke structuur, eenduidig leiderschap en samenwerking. Op deze manier krijgen werknemers een doel, voelen ze zich goed én kennen ze hun plaats binnen jouw kudde.

Voor individuele trajecten van leidinggevende of young potentials zijn de paarden een krachtig instrument. Ze leren je waar je voor staat, hoe je je impact kan vergroten, wat je authentieke leiderschapsstijl is, en zoveel meer.

Voor trainingen in dit kader, kan u onder bepaalde voorwaarden beroep doen op de KMO portefeuille.

Sessies gaan steeds door met meerdere begeleiders waarvan steeds minimaal één arbeids- en organisatie psycholoog en een of meerdere bijkomende begeleiders om veiligheid van alle deelnemers te garanderen.

Onze drijfveren

Onze workshops hebben steeds als doel bij te dragen aan onze 3 kernwaarden.

Goesting

Maakt van uitvoerende robots betrokken deelnemers binnen je organisatie.
Ze zetten zich met goesting in, zijn gemotiveerd én willen actief betrokken zijn bij jouw bedrijf.

Gezond

Ga stress, burn-out en psychische problemen te lijf. Maak ruimte voor rust en veerkracht.
Je wil een mentaal gezonde organisatie met minder verzuim en een hoger rendement.

Actief

Breng je team van verdeeldheid naar samenhorigheid. Complexe vraagstukken over hoe we problemen gaan aanpakken en of er ooit een eind aan komt spreken we uit. Iedereen binnen je organisatie krijgt de stoel die hij nodig heeft én die een rol speelt in jouw organisatie.

Ons aanbod

We werken steeds met vaste formats. De structuur van de workshops ligt vast, de inhoud wordt steeds in overeenstemming bepaald. Op deze manier kunnen we steeds een veilige setting garanderen door voldoende begeleiding te voorzien.

Kennismakingsworkshop

In deze kennismakingsworkshop dompelen we je kort onder in de wereld van het coachen met paarden. Je maakt kennis met de mogelijkheden en ervaart de impact op een thema naar keuze.

Verloop

 • Ontvangst met een hapje en een drankje (versnapering of ontbijt)
 • Theoretisch concept en de spelregels van de workshop worden uit de doeken gedaan
 • Ervaren
 • Afsluitend moment met aandenken om te verankeren

Deze kennismakingsworkshops duren 2,5 uur, kostprijs: 75 euro per persoon.

Kennismakingsworkshop

In een halve dag workshop duiken we dieper in 1 vast thema. Na overleg wordt de inhoud hiervan bepaald naar de noden van jouw team of organisatie.

Verloop

 • Ontvangst met uitgebreid ontbijt of lunch
 • Theoretisch concept en de spelregels van de dag worden uit de doeken gedaan
 • Ervaren
 • Feedback ronde
 • Afsluitend moment met aandenken om te verankeren

In deze vorm, zit ook een uitgebreide intake en een terugkoppelmoment na de dag inbegrepen.

Deze kennismakingsworkshops duren 4 uur, kostprijs: 135 euro per persoon. Indien meer dan 10 personen, wordt de prijs op maat berekend.

Kennismakingsworkshop

In een halve dag workshop duiken we dieper in 1 vast thema. Na overleg wordt de inhoud hiervan bepaald naar de noden van jouw team of organisatie.

Verloop

 • Ontvangst met uitgebreid ontbijt
 • Theoretisch concept en de spelregels van de dag worden uit de doeken gedaan
 • Ervaren
 • Feedback ronde
 • Lunch
 • Ervaren
 • Feedback ronde
 • Afsluitend moment met aandenken om te verankeren

In deze vorm, zit eveneens een uitgebreide intake en een terugkoppelmoment na de dag inbegrepen. Aansluitend is er mogelijkheid tot een aangepaste avondactiviteit (niet inbegrepen).

Deze kennismakingsworkshops duren een volledige dag. Voor deze workshops wordt de prijs op maat berekend naargelang het aantal deelnemers en de daarbijhorende coaches om de veiligheid te garanderen.

Individuele sessies

Wanneer een van je werknemers tegen een probleem aanloopt, is het zoeken van hulp vaak aangewezen. Een nieuwe leidinggevende die zijn rol niet vindt, conflicten die niet opgelost raken of toch een nakende burn-out?

Onze cliënten krijgen de expertise van een erkend psycholoog gecombineerd met het coachen met paarden voorgeschoteld in een intensief traject van 10 sessies of enkele losse sessie.

Verloop

 • Startpunt wordt bepaald
 • Verwachtingen worden duidelijk gesteld
 • 1 sessie duurt 2u à 2u30
 • BELANGRIJK: inhoud van deze sessies blijft strikt vertrouwelijk tussen de coachee én de coach tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen en toestemming door de coachee gegeven worden.

Deze individuele sessies duren steeds 2 à 2,5 uur. Kostprijs 250 euro. Wanneer een traject opgestart wordt, geldt een korting van 10%.

Onze topics

De thema’s die de basis voor onze workshops bepalen kan je hieronder vinden. Bijkomende thema’s die aansluiten bij, zijn vanzelfsprekend ook mogelijk. Denk hierbij aan feedback geven, assertiviteit en  conflicten oplossen.

Leiderschap in de wei

Zonder een duidelijke leider overleeft een paard niet.

Welke leiderschapsstijl heeft jouw team nodig en past bij jou? Authenticiteit staat centraal in deze ervaringsgerichte leiderschapsbeleving.

Meer info over leiderschapsbeleving

Communicatie

Paarden communiceren door middel van lichaamstaal. Ben jij je bewust van de impact van jouw lichaamstaal?

Wat vertel je onbewust én hoe kan je deze inzetten om andere resultaten te bereiken?

Meer info

Burn-out en stress in het gras

Paarden gaan anders om met stress dan mensen. Het helpt hun te overleven, ze leven in het hier en nu en kunnen hun hoofd leegmaken. Ze bewaren rust uit noodzaak, als overlevingsmechanisme …

Een mechanisme dat wij – als mens – verleerd hebben.

Tijdens deze workshop(s) maak je contact met jouw oerpaard en diens overlevingsinstinct.

Stress en burn-out

Een team als een kudde

Een kudde leeft en denk samen. Het is een systeem waarin connectie centraal staat, hierdoor kunnen paarden overleven. Ze vertrouwen elkaar feilloos, ze volgen en handelen samen als één.

MEER INFO OVER TEAMBUILDING

Onze klanten aan het woord

Bedrijfscoaching ondersteund door paarden

Als bedrijf kan je paarden inzetten in je continue veranderingsproces. Ze maken je alert, laten je werkpunten zien en helpen je aan het ontwerpen van een roadmap voor de toekomst.
Daarom zien we deze sessies niet als een éénmalige activiteit, het maakt deel uit van een groter geheel waarin wij of onze partners je kunnen ondersteunen.