Waar kunnen we jou mee helpen?

Neem contact met ons op

Wat paarden voor je bedrijf kunnen betekenen?

Coachen met paarden in organisaties

  • De dynamiek in jouw team in kaart brengen en/of verbeteren?
  • Mogelijke knelpunten / conflicten bespreekbaar maken?
  • Ontdekken hoe je de team-effectiviteit kan verhogen en teamleden (nog meer) in hun kracht kan zetten?
  • Samen met je team Missie, Visie of Waarden definiëren/updaten of meer tot leven brengen?

De paarden weerspiegelen wat er in het team gebeurt en helpen ons om deze of andere vraagstukken in jouw organisatie/team te verhelderen.

Ik had niet verwacht dat paarden zo gevoelig waren aan de dynamiek binnen ons team. Het was confronterend en toch subtiel.

Als kuddedier heeft een paard nood aan een duidelijke sociale structuur, samenwerking en eenduidig leiderschap om zich veilig te voelen – allemaal natuurlijke eigenschappen die we benutten wanneer we jouw team onder de loep nemen. Een team heeft immers dezelfde behoeften: een duidelijke structuur, eenduidig leiderschap en samenwerking. Op deze manier krijgen werknemers een doel, voelen ze zich goed én kennen ze hun plaats binnen jouw kudde.

Voor individuele trajecten van leidinggevende of young potentials zijn de paarden een krachtig instrument. Ze leren je waar je voor staat, hoe je je impact kan vergroten, wat je authentieke leiderschapsstijl is, en zoveel meer.

Voor trainingen in dit kader, kan u onder bepaalde voorwaarden beroep doen op de KMO portefeuille.

Sessies gaan steeds door met meerdere begeleiders waarvan steeds minimaal één arbeids- en organisatie psycholoog en een of meerdere bijkomende begeleiders om veiligheid van alle deelnemers te garanderen.

Topics

Leiderschap in de wei

Zonder een duidelijke leider overleeft een paard niet.

Welke leiderschapsstijl heeft jouw team nodig en past bij jou? Authenticiteit staat centraal in deze ervaringsgerichte leiderschapsbeleving.

Meer info over leiderschapsbeleving

Burn-out en stress in het gras

Paarden gaan anders om met stress dan mensen. Het helpt hun te overleven, ze leven in het hier en nu en kunnen hun hoofd leegmaken. Ze bewaren rust uit noodzaak, als overlevingsmechanisme …

Een mechanisme dat wij – als mens – verleerd hebben.

Tijdens deze workshop(s) maak je contact met jouw oerpaard en diens overlevingsinstinct.

Meer info over stress en burn-out

Een team als een kudde

Een kudde leeft en denk samen. Het is een systeem waarin connectie centraal staat, hierdoor kunnen paarden overleven. Ze vertrouwen elkaar feilloos, ze volgen en handelen samen als één.

MEER INFO OVER TEAMBUILDING

Onze klanten aan het woord

Bedrijfscoaching ondersteund door paarden

Als bedrijf kan je paarden inzetten in je continue veranderingsproces. Ze maken je alert, laten je werkpunten zien en helpen je aan het ontwerpen van een roadmap voor de toekomst.
Daarom zien we deze sessies niet als een éénmalige activiteit, het maakt deel uit van een groter geheel waarin wij of onze partners je kunnen ondersteunen.