Leiderschap2020-05-05T08:57:39+00:00

Leiderschap in de wei

Wat?
Paarden acteren niet en respecteren authentiek leiderschap. Dit hebben ze nodig om te overleven. Het zit in hun instinct om een goede leider te herkennen én te volgen, dit betekent immers: overleven!

Door dit thema nader te bekijken, leer je op een snelle en duidelijke manier hoe jij je authentieke leiderschap echt kan gebruiken, voor jezelf en je team. Van lijden naar leiden.

De paarden geven je een helder inzicht in je functioneren en brengen jouw unieke stijl naar boven.

Voor wie?
Young potentials die voor het eerst een leidinggevende ervaring zullen opdoen. De perfécte aanvulling van je reeds bestaande groeitraject. Maar ook ervaren managers kunnen hier weer connecteren met de manager die ze vroeger wilde zijn. Hoe ver zijn ze van hun pad afgeraakt?
Daarnaast kan ook een voltallig team dit thema verkennen: welke leiderschapsstijl hebben JULLIE nodig? In dit geval wordt er op maat gewerkt van het team en nemen we jullie functioneren onder de loep, geven een analyse én oplossingen.

Voor wie?

Young potentials

Zelfvertrouwen opbouwen en authenticiteit bewaren of ontdekken

De eerste leidinggevende stappen

Hoger management

Ben je nog steeds de leider die je vroeger wilde worden?

Terug naar je kern

Het Team

Behoeftes van iedereen worden in kaart gebracht.

Samen ontdekken wat jullie nodig hebben

Halve dag workshop

In een halve dag workshop duiken we dieper in 1 vast thema. Na overleg wordt de inhoud hiervan bepaald naar de noden van jouw team of organisatie.

Verloop

 • Ontvangst met uitgebreid ontbijt of lunch
 • Theoretisch concept en de spelregels van de dag worden uit de doeken gedaan
 • Ervaren
 • Feedback ronde
 • Afsluitend moment met aandenken om te verankeren

In deze vorm, zit ook een uitgebreide intake en een terugkoppelmoment na de dag inbegrepen.

Additionele catering, aansluitende activiteiten zijn steeds mogelijk.

Hele dag workshop

In een hele dag workshop duiken we dieper in 1 vast thema. Na overleg wordt de inhoud hiervan bepaald naar de noden van jouw team of organisatie.

Verloop

 • Ontvangst met uitgebreid ontbijt
 • Theoretisch concept en de spelregels van de dag worden uit de doeken gedaan
 • Ervaren
 • Feedback ronde
 • Lunch
 • Ervaren
 • Feedback ronde
 • Afsluitend moment met aandenken om te verankeren

In deze vorm, zit eveneens een uitgebreide intake en een terugkoppelmoment na de dag inbegrepen. Aansluitend is er mogelijkheid tot een aangepaste avondactiviteit (niet inbegrepen).

Voor deze workshops wordt de prijs op maat berekend naargelang het aantal deelnemers en het aantal daarbij horende coaches om de veiligheid te garanderen.

Offerte aanvragen

Ervaringen van klanten

Neem je leven in eigen handen.

Dat is de belangrijkste les die ik leerde van Debbie. Soms weet je het niet meer. Je bent volop bezig dingen te doen waar je totaal niet achterstaat. Je weet perfect wat je wil. eigenlijk weet je diep in jezelf ook hoe je dat kan bereiken. Maar iets houdt je tegen. Angsten, twijfels, ‘goede’ raad van je omgeving. Je zit in een vicieuze cirkel waar je dringend moet uit geraken omdat het je gezondheid op het spel zet. En voor je het beseft zit je je verhaal te doen bij Debbie. Alles wordt duidelijker, alles wordt op een rijtje gezet. Natuurlijk niet onmiddellijk. Toch voel je vanaf het eerste gesprek dat er iets zal veranderen. Enkele maanden later zeg je je job vaarwel en keer je het roer volledig om. De bevrijding. zonder deze gesprekken had ik het nooit gedurfd en was ik de rest van mijn leven in dat keurslijf blijven vastzitten. Nu doe ik eindelijk wat ik echt wil doen!

Evelyne, Leerkracht met een droom
Ik vond de sessies zeer goed, ze waren afgestemd op mijn persoonlijke problemen. Het was een professionele aanpak gecombineerd met praktische tips. Ik voelde  mij op mijn gemak en kon vrijuit praten. Ik voelde mij begrepen.
Ook de ondersteuning om de tips effectief uit te proberen was afgestemd op het individu.
Het was zeer leerrijk vooral de opdrachten en het gesprek.
Martine, Ik wil zo graag, maar durf nog niet
Ik had bang van die grote beesten, met die grote tanden.  Ook was ik bevreesd dat die paarden plotseling langs mij hun behoefte zouden doen.  Ongelofelijk verbaasd was ik dan om te merken dat mijn vrees van de 1ste seconde weg was.  Het paard gaf me het gevoel dat hij het begreep en was zeer rustig.  Hij keek me precies in de ogen en zei ‘het is ok, je hoeft niet bang te zijn’.  Met andere woorden, het paard sprak met mij en nam die angst weg.
Raar, maar waar.
Mireille, Solut HR

Nieuws

Af en toe schrijven we een blog over psychologie, menselijkheid of gewoon de alledaagse beslommeringen van het leven.

De kudde als systeem in Marrum

augustus 12th, 2020|

De paarden van Marrum Wanneer de landmacht het niet kan halen, stel je je vertrouwen in de natuur. Een uitgebreide situatieschets vind je hier 6 meisjes

Meer lezen?