Is dat een probleem?

Vaak denken mensen dat ze voor psychologische begeleiding of coaching met paarden, een voorliefde voor paarden nodig hebben. Niets is echter minder waar.

Het merendeel van onze cliënten heeft niets met paarden, is vaak zelfs bang van paarden. Ze weten echter wel, dat dit een effectieve én efficiënte methode kan zijn voor heel wat problemen.

Een paard kan bijten, slaan, het stampt en het is zo groot. Wat als ik vertrappeld word?

De kans dat dit gebeurd is echt heel klein, we liggen onder een vluchtroute en de kans dat een vliegtuig net op onze piste neerstort is even groot.
Wat in zo’n geval wel belangrijk is, is te weten waar die angst voor staat. Wat betekent die angst voor jou, wat zijn paarden in jouw beleving en waar gaat dat écht over?
Door het natuurlijke gedrag van paarden, zullen ze je ongemak ervaren. Het ergste wat er kan gebeuren, is dat het paard met jou geen kleine kudde wil vormen. Het is een vluchtdier. Paarden vallen niet aan, dit zit niet in hun natuur.

Voor je aan een sessie begint, krijg je trouwens ook een korte “handleiding” over wat kan en wat niet. Veiligheid is immers superbelangrijk, zowel voor jou als voor onze paarden.