Debbie

Debbie bijt zich vast als een pitbull, houdt van roze en draagt steevast een glitterend paar sloefkes.

Een psychologe die als kind al ‘met paarden’ wilde werken en na haar opleiding tot psycholoog in de consultancy wereld terecht kwam.

‘Dat ging fout,’ hoor ik je denken, maar niets is minder waar. Het zijn net die ervaringen die haar brachten waar ze vandaag is. Op een mooie dag zag ze één dikke, roze draad in alles wat ze deed. Met HippoCoaching combineert ze al haar ervaringen tot een eigen methode met een hoekje af. Een tikje tegendraads, een beetje vreemd, maar wel authentiek en dat past wel bij haar kinderdromen.

HippoCoaching biedt een combinatie van coaching, psychologie en paardencoaching. Als cliënt geniet je steeds van het beste van drie werelden.

In het klinisch werkveld zijn onze cliënten vaak verrast wanneer ze merken dat ze geen etiket opgeplakt krijgen. En organisaties ervaren dat simpele, down-to-earth situaties vaak meer teweeg kunnen brengen dan bombastische management technieken.

Meer over onze methode

HippoCoaching wil bijdragen aan een mentaal gezonde maatschappij. Dit doet ze door meer menselijkheid in organisaties, in coaching, in therapie, … te brengen.

Hiervoor zetten we paarden in omdat we overtuigd zijn van het katalyserend effect én de voordelen die ze kunnen bieden.

Ieder individu heeft het recht om zichzelf te zijn. Daarom zijn acceptatie en zelfkennis belangrijk. We geloven in een maatschappij waarin iedereen zelf zijn doel kan bepalen.

Organisaties kunnen hun werknemers stimuleren zich te uiten, laten horen en te ontwikkelen. Dit draagt bij aan het organisatie resultaat én de persoonlijke ontwikkeling van het individu.

Team

Emilie
Emilie
Kelsey
Kelsey
Debbie
Debbie
Magalie
Magalie

De paarden

Ervaringen van klanten

Neem je leven in eigen handen.

Dat is de belangrijkste les die ik leerde van Debbie. Soms weet je het niet meer. Je bent volop bezig dingen te doen waar je totaal niet achterstaat. Je weet perfect wat je wil. eigenlijk weet je diep in jezelf ook hoe je dat kan bereiken. Maar iets houdt je tegen. Angsten, twijfels, ‘goede’ raad van je omgeving. Je zit in een vicieuze cirkel waar je dringend moet uit geraken omdat het je gezondheid op het spel zet. En voor je het beseft zit je je verhaal te doen bij Debbie. Alles wordt duidelijker, alles wordt op een rijtje gezet. Natuurlijk niet onmiddellijk. Toch voel je vanaf het eerste gesprek dat er iets zal veranderen. Enkele maanden later zeg je je job vaarwel en keer je het roer volledig om. De bevrijding. zonder deze gesprekken had ik het nooit gedurfd en was ik de rest van mijn leven in dat keurslijf blijven vastzitten. Nu doe ik eindelijk wat ik echt wil doen!

Evelyne, Leerkracht met een droom
Ik vond de sessies zeer goed, ze waren afgestemd op mijn persoonlijke problemen. Het was een professionele aanpak gecombineerd met praktische tips. Ik voelde  mij op mijn gemak en kon vrijuit praten. Ik voelde mij begrepen.
Ook de ondersteuning om de tips effectief uit te proberen was afgestemd op het individu.
Het was zeer leerrijk vooral de opdrachten en het gesprek.
Martine, Ik wil zo graag, maar durf nog niet
Ik had bang van die grote beesten, met die grote tanden.  Ook was ik bevreesd dat die paarden plotseling langs mij hun behoefte zouden doen.  Ongelofelijk verbaasd was ik dan om te merken dat mijn vrees van de 1ste seconde weg was.  Het paard gaf me het gevoel dat hij het begreep en was zeer rustig.  Hij keek me precies in de ogen en zei ‘het is ok, je hoeft niet bang te zijn’.  Met andere woorden, het paard sprak met mij en nam die angst weg.
Raar, maar waar.
Mireille, Solut HR