Stress en burn-out2020-05-05T09:00:49+00:00

Stress en burn-out in de wei

Wat?
Sta stil bij jezelf en kom weer in contact met je lichaam. We brengen je zintuigen tot rust en leren je om even uit je hoofd te stappen. In deze workshop combineren we theorie en praktijk. Wat is stress, waar komt het vandaan? In ware Jambers-stijl pakken we de stress in je hoofd aan. Daarna krijg je de nodige oefeningen, ervaringen en tools om mee naar huis te nemen.

Voor wie?
Voor personen die een (vermoedelijke) burn-out hebben. Op basis van een uitgebreide intake bepalen we de fase waarin je je bevindt en of het een goed moment is voor deze workshop. Ook voor werknemers die veelvuldig stress ervaren in hun job is deze workshop zinvol.

Voor wie?

Reïntegratie

Hoe bescherm je jezelf?

Je komt terug

Rode lamp

Hoe zorgen we ervoor dat je niet verder afglijdt?

Het alarm gaat af

Elk van ons

Hoe voorkomen we het ontstaan

Preventie

Individuele sessies

Wanneer een van je werknemers tegen een probleem aanloopt, is het zoeken van hulp vaak aangewezen. Een nieuwe leidinggevende die zijn rol niet vindt, conflicten die niet opgelost raken of toch een nakende burn-out?

Onze cliënten krijgen de expertise van een erkend psycholoog gecombineerd met het coachen met paarden voorgeschoteld in een intensief traject van 10 sessies of enkele losse sessie.

Verloop

  • Startpunt wordt bepaald
  • Verwachtingen worden duidelijk gesteld
  • 1 sessie duurt 2u à 2u30
  • BELANGRIJK: inhoud van deze sessies blijft strikt vertrouwelijk tussen de coachee én de coach tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen en toestemming door de coachee gegeven worden.

Groepssessies rond stress en burn-out

Deze workshop laat mensen stilstaan bij zichzelf. Ze gaan terug in contact komen met hun lichaam, beter voelen en minder luisteren naar hun ratio. Het belangrijkste om stressbestendig te zijn, is om te beseffen dat stress in je hoofd ontstaat.

Verloop

  • 5 sessies in groep van telkens 2u30 minuten
  • Praktische oefeningen aangevuld met theorie en persoonlijk werkboek
Offerte aanvragen

Ervaringen van klanten

Neem je leven in eigen handen.

Dat is de belangrijkste les die ik leerde van Debbie. Soms weet je het niet meer. Je bent volop bezig dingen te doen waar je totaal niet achterstaat. Je weet perfect wat je wil. eigenlijk weet je diep in jezelf ook hoe je dat kan bereiken. Maar iets houdt je tegen. Angsten, twijfels, ‘goede’ raad van je omgeving. Je zit in een vicieuze cirkel waar je dringend moet uit geraken omdat het je gezondheid op het spel zet. En voor je het beseft zit je je verhaal te doen bij Debbie. Alles wordt duidelijker, alles wordt op een rijtje gezet. Natuurlijk niet onmiddellijk. Toch voel je vanaf het eerste gesprek dat er iets zal veranderen. Enkele maanden later zeg je je job vaarwel en keer je het roer volledig om. De bevrijding. zonder deze gesprekken had ik het nooit gedurfd en was ik de rest van mijn leven in dat keurslijf blijven vastzitten. Nu doe ik eindelijk wat ik echt wil doen!

Evelyne, Leerkracht met een droom
Ik vond de sessies zeer goed, ze waren afgestemd op mijn persoonlijke problemen. Het was een professionele aanpak gecombineerd met praktische tips. Ik voelde  mij op mijn gemak en kon vrijuit praten. Ik voelde mij begrepen.
Ook de ondersteuning om de tips effectief uit te proberen was afgestemd op het individu.
Het was zeer leerrijk vooral de opdrachten en het gesprek.
Martine, Ik wil zo graag, maar durf nog niet
Ik had bang van die grote beesten, met die grote tanden.  Ook was ik bevreesd dat die paarden plotseling langs mij hun behoefte zouden doen.  Ongelofelijk verbaasd was ik dan om te merken dat mijn vrees van de 1ste seconde weg was.  Het paard gaf me het gevoel dat hij het begreep en was zeer rustig.  Hij keek me precies in de ogen en zei ‘het is ok, je hoeft niet bang te zijn’.  Met andere woorden, het paard sprak met mij en nam die angst weg.
Raar, maar waar.
Mireille, Solut HR

Nieuws

Af en toe schrijven we een blog over psychologie, menselijkheid of gewoon de alledaagse beslommeringen van het leven.

De kudde als systeem in Marrum

augustus 12th, 2020|

De paarden van Marrum Wanneer de landmacht het niet kan halen, stel je je vertrouwen in de natuur. Een uitgebreide situatieschets vind je hier 6 meisjes

Meer lezen?