Loopbaanbegeleiding met je eigen paard

Met zieke Jeffie thuis op het erf besefte ik de voorbije dagen dat ik misschien toch maar eens moest gaan nadenken over hoe ik mijn diensten rond loopbaanbegeleiding aanbied.

Want ziek paard = zaak dicht voor onbepaalde tijd.

Dat wil zeggen: geen nieuwe klanten aannemen, een aantal klanten afzetten en enkel het strikt noodzakelijke doen om de dieren geen extra stress te geven.  Gelukkig zijn klanten daar wel begripvol voor, maar praktisch is het niet. Noch voor mij, noch voor mijn zaak.

Daarom dus: Een extra focus!

In het verleden deed ik het al eens: Loopbaanbegeleiding mét je eigen paard. Maar vanaf nu ga ik dat ook echt standaard in mijn aanbod opnemen.

Dit wil ik meer gaan doen, het geeft mensen ook ineens een betere band met hun eigen paard én ze kunnen als het ware tussentijds ook nog inzichten opdoen. Duw win – win: ik krijg meer mogelijkheden, de kwaliteit gaat voor die sessies nog hoger zitten én er zit een leuk extraatje in voor de deelnemer.

Voor wie zijn deze sessies dan specifiek bedoeld?

Werknemers of solo-ondernemers die een paard hebben én hun loopbaan onder de loep willen nemen én die graag volgende informatie te weten komen

  • Je wil weten wat je droombaan is
  • Wat is voor jou nu écht belangrijk
  • De ontsnappingsroute uit de gouden kooi
  • Meer balans tussen privé en werk.

Hoe verloopt zo’n traject?

Voor de intake kom jij – zonder paard – naar onze praktijk, daarin kijken we of je een vraag hebt die in aanmerking komt voor loopbaanbegeleiding.

8 uur coaching op jouw locatie met jouw paard. Afhankelijk van je vraag kunnen dit 3 4 of 5 sessies zijn. We werken steeds op maat!

Alvorens we van start gaan met jouw paard, bekijken we na de intake of het mogelijk is om met jouw paard te werken. Hierbij kijken we naar de mentale en fysieke gezondheid van jouw paard. Het is immers belangrijk dat hij/zij in staat is jou te ondersteunen zonder er zelf last van te ondervinden.

Wat heb je behalve een paard nodig?

Niets, enkel een ruimte waarin we kunnen werken zoals een piste, een stukje van de weide, …. Het materiaal dat we gebruiken breng ik mee in de HippoCoaching-mobiel.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaanbegeleiding vind je hier: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding

De prijs?

Je betaalt hetzelfde als voor een standaard loopbaanbegeleidingstraject: 80 euro voor 8 uur. De rest wordt door de VDAB bijgepast. Waarom zou je nog twijfelen?

Tot snel?