3 dagen ACT ….

In het sappig Iers!

Woensdagavond vertrok ik naar Antwerpen, logeren in een air-bnb (had ik ook nog nooit gedaan!) om mezelf drie dagen in een ACT-badje te laten onderdompelen. Vanuit Allegre in Hasselt werd immers een zéér intens ACT-evenement georganiseerd in Antwerpen. Daar wilde ik dus wel bij zijn …. Een stoomcursus in een van de meest besproken therapie-richtingen van de laatste jaren.

Ik was niet echt vertrouwd met ACT, ik ben namelijk sowieso geen grote aanhanger van 1 vaste theorie. Eerst maar eens kijken wat de cliënt wil/nodig heeft en dan een theorie kiezen die erbij past is immers vaak mijn strategie. Dus nu eens verdiepen!

Het was intens, het was boeiend! Het was vanalles! Ik hoorde mensen brullen als een leeuw, ik zag openheid en eerlijkheid maar ook veel mensen die met zichzelf worstelen. De workshops gaven me hoop, hoop dat er verbetering is. Dat we niet hoeven te denken in hokjes en vast stramien :).

Daarom zal ik me hier ook zeker in blijven verdiepen, het is een meerwaarde die mooi aansluit bij mijn persoonlijke visie en bij de manier waarop ik sowieso al werkte. Wie ben jij nu echt? En als je het niet meer weet, dan zoeken we wel samen ….

ACT maakt je psychologisch flexibeler, je kan beter zien wie je bent, wat je echt wil én handelen daarnaar. Afstand neme en beslissen in welke richting je gaat wandelen.

Voor mezelf was het sowieso al grensverleggend, ik nam de tram (voor wie mij persoonlijk kent, ja dat was net zo grappig als het beeld dat je nu in je hoofd hebt. Maar het is gelukt ;).)