Psychologische ondersteuning

Psychologische ondersteuning 2018-05-02T14:58:12+00:00

Na haar studies als psycholoog (Arbeids- en Organisatie & Klinische psychologie) startte Debbie een laagdrempelige praktijk voor psychologische begeleiding en diagnostiek op. Dat is ondertussen 7 jaar geleden en nog steeds geniet ze van elke cliënt die ze hier kan en mag zien als psycholoog.

Waarom?

Het meest dankbare moment is het moment waarop iemand tegen jou zegt dat je een verschil kon maken. Daarom zal dit ook steeds een onderdeel van HippoCoaching blijven.  Het is de uitlaatklep om vandaag een verschil te kunnen maken. Laagdrempelige psychologische begeleiding en therapie wordt aangeboden mét inbreng van het paard als co-psycholoog of coach.

Wat?

In onze begeleidingen zijn we heel erg ruimdenkend (we hopen dat dat al duidelijk was) en is er plaats voor leer- en ontwikkelingsproblemen, maar ook voor depressie, suïcide-gedachten, burn-out, manie en zoveel meer. Na een uitgebreide intake bekijken we of we jou aan een van de paarden en begeleiders kunnen koppelen. Indien niet, sturen we je door. De match is het allerbelangrijkste!

​Tijdens deze sessies maken we gebruik van een uniek concept waarbij coaching en therapie nader bij elkaar gebracht wordt. In deze trajecten worden de paarden zo maximaal mogelijk ingezet. Je zal ervaren dat veel meer kan en macht, we durven grenzen opzoeken, confronteren en bieden troost en veiligheid. Hierdoor zijn onze begeleidingen snel, doeltreffend en ingrijpend.

Gezien de medische basis van de klachten die in dit domein voorkomen, wordt er steeds nauw samen gewerkt met de begeleidende huisarts, psychiater of andere betrokkenen.

Voor deze sessies is er mogelijkheid tot terugbetaling via de mutualiteit, op volgende website kan je terugvinden of jij in aanmerking komt voor een tegemoetkoming: KLIK.