Meer over psychologische begeleiding
Onze aanpak
Vaak vragen mensen wat nu het verschil is tussen een coach of een psycholoog. Dat is een makkelijke en een moeilijke vraag. Coach mag iedereen zich noemen, als psycholoog studeerde je minimaal 5 jaar aan de universiteit.
Als coach laat je je cliënt zelf het antwoord zoeken en begeleid je, als psycholoog wordt je vaak verwacht iets meer te sturen. Daarom spreek ik graag van coachen in een boxke. Ik geloof namelijk dat ook mensen die nood hebben aan psychologische ondersteuning baat kunnen hebben met coaching, in een afgebakend domein.
Hierdoor krijg je net dat tikkeltje meer inspraak, leer je weer je eigen autonomie vastnemen én kan je zelf beslissingen nemen. Ik zorg ervoor dat we niet tegen de muren van jouw beperking blijven botsen.
Praktische invulling
Hoe verloopt een traject voor psychologische begeleiding?
Tijdens de intake verkennen we de situatie zoals ze nu is.
Wie ben je, wat zorgt ervoor dat je op dit moment actie wil ondernemen en wat zijn je doelen? We leren elkaar kennen en besluiten of we samen kunnen werken in jouw traject. Deze klik is cruciaal!
Mocht je geen klik voelen met psycholoog die de intake doet, geef dit aan. We verwijzen je graag door naar een andere: dit kan zowel intern als bij een van onze concullega’s.
Bij deze intake is het belangrijk dat we – indien nodig – toestemming krijgen om met jouw arts, psychiater of psychotherapeut te spreken.
We weten nu wat er vandaag mis gaat. Maar hoe gaan we dit veranderen?
We stellen een actieplan op. Dit houdt in dat we een aantal sessies inschatten en de doorlooptijd bespreken. Je komt te weten of er huiswerkopdrachten nodig zijn en wat er misschien nog moet gebeuren. Denk hierbij aan een afspraak bij de huisarts o.i.d.
Het therapeutisch proces bestaat uit meerdere sessies. Deze volgend elkaar op in een tempo dat voor jou gepast is.
Doorheen je traject evalueren we je vooruitgang.
Ga je vooruit? Blijf je stilstaan? Hoe komt dit? We zorgen ervoor dat je in de actie-modus kan raken.
Ervaringen van klanten
Neem je leven in eigen handen.
Dat is de belangrijkste les die ik leerde van Debbie. Soms weet je het niet meer. Je bent volop bezig dingen te doen waar je totaal niet achterstaat. Je weet perfect wat je wil. eigenlijk weet je diep in jezelf ook hoe je dat kan bereiken. Maar iets houdt je tegen. Angsten, twijfels, ‘goede’ raad van je omgeving. Je zit in een vicieuze cirkel waar je dringend moet uit geraken omdat het je gezondheid op het spel zet. En voor je het beseft zit je je verhaal te doen bij Debbie. Alles wordt duidelijker, alles wordt op een rijtje gezet. Natuurlijk niet onmiddellijk. Toch voel je vanaf het eerste gesprek dat er iets zal veranderen. Enkele maanden later zeg je je job vaarwel en keer je het roer volledig om. De bevrijding. zonder deze gesprekken had ik het nooit gedurfd en was ik de rest van mijn leven in dat keurslijf blijven vastzitten. Nu doe ik eindelijk wat ik echt wil doen!
Ik vond de sessies zeer goed, ze waren afgestemd op mijn persoonlijke problemen. Het was een professionele aanpak gecombineerd met praktische tips. Ik voelde mij op mijn gemak en kon vrijuit praten. Ik voelde mij begrepen.
Ook de ondersteuning om de tips effectief uit te proberen was afgestemd op het individu.
Het was zeer leerrijk vooral de opdrachten en het gesprek.
Ik had bang van die grote beesten, met die grote tanden. Ook was ik bevreesd dat die paarden plotseling langs mij hun behoefte zouden doen. Ongelofelijk verbaasd was ik dan om te merken dat mijn vrees van de 1ste seconde weg was. Het paard gaf me het gevoel dat hij het begreep en was zeer rustig. Hij keek me precies in de ogen en zei ‘het is ok, je hoeft niet bang te zijn’. Met andere woorden, het paard sprak met mij en nam die angst weg.Raar, maar waar.
Nieuws
Af en toe schrijven we een blog over psychologie, menselijkheid of gewoon de alledaagse beslommeringen van het leven.
Zie me graag
1000 x vroeg ze het 1000 x werd het niet gehoord Een wens van velen lijkt het wel. Tijdens sessies komt het zo vaak aan bod. Zelfliefde tijdens coachen met paarden. "Niemand ziet
De kudde als systeem in Marrum
De paarden van Marrum Wanneer de landmacht het niet kan halen, stel je je vertrouwen in de natuur. Een uitgebreide situatieschets vind je hier 6 meisjes
Bang van paarden
Is dat een probleem? Vaak denken mensen dat ze voor psychologische begeleiding of coaching met paarden, een voorliefde voor paarden nodig hebben. Niets is echter minder waar. Het merendeel van