Coaching

Loopt het allemaal niet zoals je wil? Kom je steeds in dezelfde situaties terecht? Duiken dezelfde problemen telkens weer op? Dan is coaching misschien wel de oplossing. We gaan op zoek naar patronen die zich herhalen, leggen oorzaken bloot en zorgen dat jij ze aanpakt. Ja, jij!

Coaching is een intensief proces vol hindernissen. Samen met de paarden begeleiden we jou naar inzichten en oplossingen. Coaching met paarden is een krachtig middel om ervaringen, emoties en processen op een andere manier te beleven.

Je ervaart hoe jouw emoties je beïnvloeden, welk effect dit op je handelen heeft en wat dit met een ander kan doen. Een paard oordeelt niet, maar reageert vanuit zijn natuurlijke overlevingsinstinct en houdt je daardoor een spiegel voor. Paarden zijn niet met status of geld bezig, enkel met overleven, gras en rust.

Paardencoaching is geen hocuspocus, we gebruiken enkel wetenschappelijk gefundeerde principes.

Meer

Psychologische ondersteuning

We zijn heel ruimdenkend in onze begeleidingen. Er is plaats voor leer- en ontwikkelingsproblemen, depressie, suïcidale gedachten, burn-out, manie en nog zoveel meer.

Na een uitgebreide intake bekijken we of we jou aan een van onze paarden en begeleiders kunnen koppelen. Indien er geen goede match is, verwijzen we je door. Onze voornaamste zorg is dat jij bij de juiste persoon terechtkomt.

Tijdens onze sessies combineren we therapie en coaching volgens een uniek concept. De paarden worden zo maximaal mogelijk ingezet. Je ervaart dat er veel meer kan en mag dan je denkt, zoekt grenzen op, gaat confrontaties aan en vindt troost en veiligheid. Onze begeleidingen zijn snel, doeltreffend en ingrijpend.

Omwille van de vaak medische basis van de klachten in dit domein, werken we nauw samen met je huisarts, psychiater of andere betrokkenen. Voor deze sessies bestaan mogelijkheden tot terugbetaling via de mutualiteit.

Meer

ELP – Eerstelijnszorg

In 2019 startte een proefproject rond eerstelijnszorg aangeboden door psychologen. Debbie stapte in 2020 in in dit project. Dit houdt in dat psychologische eerstelijnszorg terugbetaald kan worden onder strikte voorwaarden.

  • Sessies mogen alleen bij Debbie doorgaan, niet bij onze andere psychologen of coaches.
  • Je huisarts moet je doorverwijzen én het betreft een eerstelijnsproblematiek
  • Je kan maximaal 8 sessies vergoed krijgen

Je eigen bijdrage voor deze sessies bedraagt 11,20 of 4 euro per sessie. 

Na een uitgebreide intake bekijken we of dit voor jou van toepassing is. Indien er geen goede match is, verwijzen we je door. Onze voornaamste zorg is dat jij bij de juiste persoon terechtkomt.

Voor meer info, neem je best telefonisch contact op op 0496 68 09 58 of stuur je een mail naar Debbie.

Voor meer info, kan je terecht op de klinische praktijk van Debbie: Psychologica.

Loopbaanbegeleiding met loopbaancheques van de VDAB

Ontdek wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en krijg zicht op het loopbaanpad dat jij echt wil.

Deze loopbaanbegeleiding met paarden richt zich specifiek op particulieren. We willen je laten genieten van kwalitatieve coachingmethoden aan een betaalbaar tarief. Doordat HippoCoaching met een erkend loopbaancentrum samenwerkt, kan je bij ons (deels) met loopbaancheques betalen.

Wie heeft recht op deze ondersteuning?
Loopbaanbegeleiding is toegankelijk voor iedere werknemer en zelfstandige (ook in bijberoep), telkens om de zes jaar.

Wat is loopbaanbegeleiding niet?
Het is geen sollicitatietraining, cv-schrijfkamp of een workshop ‘hoe jezelf voorstellen’.

Wat is loopbaanbegeleiding wel?
We gaan op zoek naar wie jij bent, wat je wil en waarom het op professioneel vlak wat stroef loopt. Dat wil niet zeggen dat je plots ontslag moet nemen of een eigen zaak beginnen. De slogan van de VDAB voor loopbaanbegeleiding vat het treffend samen: ‘Terug fluitend naar je werk’. De bedoeling is dat jij weer gelukkig wordt in je job, of dat nu je huidige of een nieuwe job is.

Hoe verloopt een traject?
Je hebt recht op maximaal 8 uur loopbaanbegeleiding. Wij vullen die op jouw maat in met 4, 6 of 8 sessies.

Wat kost het?
Je betaalt slechts 10 euro per uur. De overige kosten worden door de VDAB gedragen. Voor slechts 80 eu ro doorloop je een volledig, professioneel coachingstraject om te weten wat jij wil op professioneel vlak, waarom het (soms) niet vlot op je werk en wat je carrièredromen zijn.

Op de website van de VDAB ontdek je wie aanspraak maakt op loopbaancheques. Mocht je niet in aanmerking komen, kan je ons een bericht sturen voor een persoonlijk traject op maat en de bijhorende tarieven.

Deze loopbaanbegeleiding wordt mogelijk gemaakt door onze samenwerking met de mensen van Grow For it en Garantie op Succes

Ik wil meer info over loopbaanbegeleiding

Piloot Project Burn-out – Fedris

Voor wie? 

Werknemers in de financiële sector, ziekenhuizen, gemedicaliseerde opvang of een provinciale of plaatselijke overheidsdienst (PPO).

Wat is het?

Ervaart u moeilijkheden op het werk, was u meermaals kort afwezig of stopte u met werken sinds minder dan twee maanden? Dan biedt Fedris, het Federaal Agenstchap voor beroepsrisico’s, een begeleidingstraject aan op maat. Het ondersteunt jou in je herstel en wil u ondersteunen om terug aan de slag te gaan. Dit kosteloze traject mag maximaal 9 maand duren.

Bij ons kan je terecht voor de diagnose en de begeleidingsfase.

Het verloop?