Volwassenen2019-04-30T17:54:24+00:00

In het leven loopt niet alles altijd zoals je dat zou willen. Coaching met paarden is een efficiënte manier om je emoties en processen op een andere manier te ervaren. Maar ook als je nood hebt aan psychologische begeleiding, kan je op ons en onze paarden rekenen.

Psychologische ondersteuning

 • Depressie

 • Burn-out en stress

 • ADHD

 • DSM-diagnoses

We zijn ruimdenkend in onze begeleidingen.

De persoonlijke klik met je begeleider en de paarden is belangrijk. We gaan er immers SAMEN voor.

Na een uitgebreide intake bekijken we of we jou aan een van onze paarden en begeleiders kunnen koppelen. Indien er geen goede match is, verwijzen we je door. Onze voornaamste zorg is dat jij bij de juiste persoon terechtkomt.

Tijdens onze sessies combineren we psychologie, coaching en paarden volgens ons unieke concept.

Je ervaart dat er veel meer kan en mag dan je denkt, zoekt grenzen op, gaat confrontaties aan en vindt troost en veiligheid. Onze begeleidingen zijn snel, doeltreffend en ingrijpend.

Omwille van de vaak medische basis van de klachten in dit domein, werken we nauw samen met je huisarts, psychiater of andere betrokkenen.

Voor deze sessies bestaan mogelijkheden tot terugbetaling via de mutualiteit. Op deze website ontdek je of jij in aanmerking komt voor een tegemoetkoming.

Coaching

 • Ik bereik nooit mijn doel

 • Ik heb nergens goesting in

 • Ik weet niet wat ik wil

 • Chaos is my middle name

Loopt het allemaal niet zoals je wil?

Kom je steeds in dezelfde situaties terecht? Duiken dezelfde problemen telkens weer op? Dan is coaching misschien wel de oplossing. We gaan op zoek naar patronen die zich herhalen, leggen oorzaken bloot en zorgen dat jij ze aanpakt. Ja, jij!

Coaching is een intensief proces vol hindernissen. Samen met de paarden begeleiden we jou naar inzichten en oplossingen. Coaching met paarden is een krachtig middel om ervaringen, emoties en processen op een andere manier te beleven.

Je ervaart hoe jouw emoties je beïnvloeden, welk effect dit op je handelen heeft en wat dit met een ander kan doen. Een paard oordeelt niet, maar reageert vanuit zijn natuurlijke overlevingsinstinct en houdt je daardoor een spiegel voor. Paarden zijn niet met status of geld bezig, enkel met overleven, gras en rust.

Paardencoaching is geen hocuspocus, we gebruiken enkel wetenschappelijk gefundeerde principes.

Loopbaanbegeleiding

De paardenkracht in je werkkracht

 • Ik wil een andere job én weet niet welke

 • Ik wil vooruit in mijn carrière

 • Ik droom van een eigen bedrijf

 • Ik wil promotie maken

Meer info

Wij aanvaarden loopbaancheques via de VDAB.

Onze speciallekes

Paardenkracht in je werkkracht

Loopbaancoaching met paarden.

Dit traject bestaat uit workshops in groep én individuele sessies. Je krijgt zicht op je kwaliteiten, je valkuilen en leert wat jou nu een unieke persoon maakt. Zelfzorg, zelfvertrouwen en je eigen kern leren kennen staat voorop!

Meer

Paard-en-Rust

Laat je zorgen uit het verleden en je gepieker over de toekomst los en leer om in het nu te leven.

Dit is een workshop van een halve dag.

Meer

Burn-outbegeleiding via Fedris

Fedris, het Federaal Agentschap voor beroepsrisico’s, is midden januari 2019 een pilootproject gestart waarbij medewerkers met moeilijkheden op het werk die meermaals kort afwezig zijn of die zich op de rand van een burn-out bevinden een begeleidingstraject kunnen volgen.

Meer