Waar kunnen we jou mee helpen?

Neem contact met ons op

Coaching

Jongeren en kinderen vragen een aangepaste vorm van coaching. Ze worden vaak op een spelende manier uitgedaagd om hun grenzen te verkennen, te verleggen en eventueel opgebouwde muurtjes te doorbreken.

Op een interactieve manier gaan we ervaringsgericht leren. Hierdoor kan je later je inzichten ook vertalen naar de echte wereld. Je schrijft zelf de handvaten uit om alles net iets makkelijker te maken. Om sterker in je schoenen te staan, meer zelfvertrouwen te hebben of om met al die 1000-en prikkels om te kunnen gaan.

Psychologische ondersteuning

Na haar studies psychologie startte Debbie een laagdrempelige praktijk voor psychologische begeleiding en diagnostiek op. Nog steeds geniet ze van elke cliënt voor wie ze een verschil kan betekenen. Binnen HippoCoaching wordt laagdrempelige psychologische begeleiding en therapie aangeboden met inbreng van paarden.

Voor wie?
We zijn heel ruimdenkend in onze begeleidingen. Er is plaats voor leer- en ontwikkelingsproblemen, depressie, suïcidale gedachten, burn-out, manie en nog zoveel meer.

Na een uitgebreide intake bekijken we of we jou aan een van onze paarden en begeleiders kunnen koppelen. Indien er geen goede match is, verwijzen we je door. Onze voornaamste zorg is dat jij bij de juiste persoon terechtkomt.

Tijdens onze sessies combineren we therapie en coaching volgens een uniek concept. De paarden worden zo maximaal mogelijk ingezet. Je ervaart dat er veel meer kan en mag dan je denkt, zoekt grenzen op, gaat confrontaties aan en vindt troost en veiligheid. Onze begeleidingen zijn snel, doeltreffend en ingrijpend.

Omwille van de vaak medische basis van de klachten in dit domein, werken we nauw samen met je huisarts, psychiater of andere betrokkenen. Voor deze sessies bestaan mogelijkheden tot terugbetaling via de mutualiteit.

Themadagen

Het “kampgevoel” geeft vaak een meerwaarde aan een coachend of therapeutisch proces. Samen in het slijk, niet alleen met je coach of psycholoog maar gelijkgestemden. Meerdere mensen met hetzelfde “probleem”.

Door op deze manier aan de slag te gaan, worden de kinderen en jongeren ondergedompeld in een veilige omgeving waar ze met elkaar kunnen experimenteren, leren én ondervinden dat ze er niet alleen voor staan.

Door op regelmatige basis samen te komen, versterken ze elkaars groei samen met de paarden.

Thema’s: zelfvertrouwen, assertiviteit en pesten. Deze themadagen worden aangekondigd als evenementen. Als er geen data gepland staan, kan je steeds contact opnemen voor meer info.