Loading...
Coaching2019-10-01T08:40:00+00:00

Waar kunnen wij jou mee helpen?

Neem contact met ons op

Onze aanpak

Wanneer het misgaat in je leven, ontstaat dit – volgens Debbie dan toch – steeds op een van volgende drie vlakken:

Je voelt je niet meer betrokken, de goesting is weg om te doen wat je altijd al deed. Je kan de situatie niet meer aan en komt in overdrive of je weet gewoon niet wat je hier nu doet. Je weet niet wat je plek is.

Dit vatten we samen in onze  3 pijlers.

Peilers

Happy

Goesting in het leven is je grootste levenskracht. Je voelt het van je tenen tot je oortjes en het zorgt ervoor dat je jezelf zinvol voelt.

Goesting hebben

Goesting is de kriebel die je dartel houdt als je moe wordt.

Well

Stress, Burn-out, talloze prikkels. Ze overmannen je hoofd, zorgen ervoor dat je niet helder denkt.

Een gezonde geruste geest

Als de mist in je hoofd verdwijnt, kan je het ontembare accepteren.

Active

Activatie zet je in beweging, je doorleeft wat je wil zijn, wie je bent. Je kent je plek.

Wat doe ik hier?

Je kent je plek, je weet waarvoor je staat en laat je niet stoppen door belemmerende gedachten in je hoofd.

Praktische invulling

Hoe verloopt zo’n coachingstraject?

Tijdens de intake verkennen we de situatie zoals ze nu is.

Wie ben je, wat zorgt ervoor dat je op dit moment actie wil ondernemen en wat zijn je doelen? We leren elkaar kennen en besluiten of we samen kunnen werken in jouw traject. Deze klik is cruciaal!
Mocht je geen klik voelen met de coach of psycholoog die de intake doet, geef dit aan. We verwijzen je graag door naar een andere: dit kan zowel intern als bij een van onze concullega’s.

We weten nu wat er vandaag mis gaat. Maar hoe gaan we dit veranderen?

We stellen een actieplan op. Dit houdt in dat we een aantal sessies inschatten en de doorlooptijd bespreken. Je komt te weten of er huiswerkopdrachten nodig zijn en wat er misschien nog moet gebeuren. Denk hierbij aan een afspraak bij de huisarts o.i.d.

Tijdens je sessies experimenteren we. Wat voel je, wat doet het met je, waar ga je naartoe, ….

Je krijgt inzichten die je kan omzetten naar de echte wereld.

Doorheen je traject evalueren we je vooruitgang.

Ga je vooruit? Blijf je stilstaan? Hoe komt dit? We zorgen ervoor dat je in de actie-modus kan raken.

Ervaringen van klanten

Neem je leven in eigen handen.

Dat is de belangrijkste les die ik leerde van Debbie. Soms weet je het niet meer. Je bent volop bezig dingen te doen waar je totaal niet achterstaat. Je weet perfect wat je wil. eigenlijk weet je diep in jezelf ook hoe je dat kan bereiken. Maar iets houdt je tegen. Angsten, twijfels, ‘goede’ raad van je omgeving. Je zit in een vicieuze cirkel waar je dringend moet uit geraken omdat het je gezondheid op het spel zet. En voor je het beseft zit je je verhaal te doen bij Debbie. Alles wordt duidelijker, alles wordt op een rijtje gezet. Natuurlijk niet onmiddellijk. Toch voel je vanaf het eerste gesprek dat er iets zal veranderen. Enkele maanden later zeg je je job vaarwel en keer je het roer volledig om. De bevrijding. zonder deze gesprekken had ik het nooit gedurfd en was ik de rest van mijn leven in dat keurslijf blijven vastzitten. Nu doe ik eindelijk wat ik echt wil doen!

Evelyne, Leerkracht met een droom
Ik vond de sessies zeer goed, ze waren afgestemd op mijn persoonlijke problemen. Het was een professionele aanpak gecombineerd met praktische tips. Ik voelde  mij op mijn gemak en kon vrijuit praten. Ik voelde mij begrepen.
Ook de ondersteuning om de tips effectief uit te proberen was afgestemd op het individu.
Het was zeer leerrijk vooral de opdrachten en het gesprek.
Martine, Ik wil zo graag, maar durf nog niet
Ik had bang van die grote beesten, met die grote tanden.  Ook was ik bevreesd dat die paarden plotseling langs mij hun behoefte zouden doen.  Ongelofelijk verbaasd was ik dan om te merken dat mijn vrees van de 1ste seconde weg was.  Het paard gaf me het gevoel dat hij het begreep en was zeer rustig.  Hij keek me precies in de ogen en zei ‘het is ok, je hoeft niet bang te zijn’.  Met andere woorden, het paard sprak met mij en nam die angst weg.
Raar, maar waar.
Mireille, Solut HR

Nieuws

Af en toe schrijven we een blog over psychologie, menselijkheid of gewoon de alledaagse beslommeringen van het leven.

september 29th, 2019|

Waarom coachen met paarden? Paarden als katalysator "Wat is die hocuspocus daar?", vragen mensen me vaak. Ze denken dat ik een of andere alternatieveling geworden ben die met dieren spreekt ... Al

Meer lezen?