HippoCoaching2019-04-26T12:33:39+00:00

Onze methode is uniek: psychologie, coaching en paarden gecombineerd.

Onze unieke methode

HippoCoaching biedt een combinatie van coaching, psychologie en paardencoaching. Als cliënt geniet je steeds van het beste van drie werelden.

Onze cliënten zijn vaak verrast wanneer ze merken dat ze geen etiket opgeplakt krijgen. Wij zijn dankbaar voor elk proces dat we mogen begeleiden.

Het is geen toeval dat Debbie Philtjens HippoCoaching oprichtte. Ze combineert haar opleidingen (arbeids- en klinisch psychologe en een postgraduaat in coaching) met een stevige ervaring. Haar methode staat garant voor kwaliteit, resultaat en haalbaarheid. We zijn steeds professioneel, maar menselijk. Het plezier krijg je er bovenop.

Ons team

Ons team bestaat uit een psycholoog, (paarden)coaches en ervaringsdeskundigen. Na een intake bepalen wie jou het best kan begeleiden op je pad.

Je intake gebeurt steeds bij Debbie, daar wordt je vertrekpunt gezet. Afhankelijk van je vraag wordt je traject uitgestippeld met één of meerdere begeleiders. Indien nodig doen we ook beroep op een psychiater.

Onze waarden

Het is onze missie psychologische hulpverlening menselijker en toegankelijker te maken. We willen de drempel verlagen, de instroom verstellen en de mogelijkheden van elk-ieder benadrukken zonder protocollen en stigma’s.

Elk individu heeft het recht om zichzelf te zijn, acceptatie en zelfkennis zijn daarom onontbeerlijk. We geloven in een maatschappij waarin iedereen zijn doel zelf kan bepalen.

Wij geloven in jou, als mens, ongeacht je rugzak. Want elk mens heeft recht op menselijkheid. Wij zoeken samen met jou hoe we jouw rugzak kunnen leegmaken, samen met de paarden.

Over Debbie

Debbie is een chihuahua die zich vastbijt als een pitbull en van roze houdt. Ze combineert de creativiteit van een kind met een passie voor optimalisatie.

Debbie is een psychologe die als kind al ‘met paarden’ wilde werken en na haar opleiding tot psycholoog in de IT-wereld terecht kwam.

‘Dat ging fout,’ hoor ik je denken, maar niets is minder waar. Het zijn net die ervaringen die haar brachten waar ze vandaag is. Op een mooie dag zag ze één dikke, roze draad in alles wat ze deed. Met HippoCoaching combineert ze al haar ervaringen tot een eigen methode met een hoekje af. Een tikje tegendraads, een beetje vreemd, maar wel authentiek.